Senaste Inlägg

Utan titel

0-6d80656fe2c28c829dcebcdbc1c0a125.png

 

Utan titel

1062e3195ad0a1455132ea0cd77e37a9.png

 

V.8 helgprojekt

För att kunna göra vissa husjusteringar så tänkte vi/jag utöka golvytan på vinden för
viss förvaring.

Här är inköpslistan :

Helgen

Då har snart helgen över.
Min brorsbarn kom upp välbehållna och sov över här från lördag till söndag.
Vi han med en hel del på lördagen. Jag jobbade till kl 13 och sen bar det ut till Viby.
Väl ute vid Viby runt fyratiden blev det fika och därefter ut och bygga snöhydda och en liten backe.
Råga på allt blev man bombaderad av ett antalt snöbollar men självklart gav jag igen.
På kvällen väntade god mat, schlager och mys mys som Wilma säger.
Söndagen åkte vi till fjälkingebacke och åkte pulka. Det var uppskattat och fikan var med, mjölkchoklad och mackor.

Det var väl helgen i stora drag. Ganska trött och matt men det måste vara all frisk luft.

Var förresten och bowlade och åt ute. Mycket trevligt och gott. Fick mycket mat till en liten peng, sådant tycker man om.

Hej hej.

Fjälkingebacke 14/2

Offpist på Fjälkingebacke

Helgen har varit en väldigt lugn och skön tillställning.
Vi hakade på några kompisar upp till Fjälkingebacke varav våran guide visste exakt var stigarna gick eller inte.
Vi hade Pulkorna med oss i högsta hugg och Wilmas pulka hade kompletteras med längre band runt min midja så jag kunde gå och dra henne samtidigt. Blev en praktisk lösning.
Nästa helg kommer mina brorsbarn upp och ska sova över hos oss. Tänkte då dra ut dom till Fjälkingebacke och åka lite pulka. Vi hittade ganska brant och fin kuperad backe som man fick en sådan jäkla fart, det var colt.

Kommer lite bilder imorgon på detta.

Alla Hjärtans Dag, 14 feb.

Då är det snart alla hjärtans dag och man kommer köpa en liten symbolisk gåva till sin käraste/vän. Men är alla hjärtans dag en kommersiell dag som ICA Stig säger eller har den en historisk spontan innebörd.

Det finns en hel del historia om alla hjärtans dag el. Valentindagen.Att det har ”sin ursprung uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England” ”På 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Och det var först då som helgonet förknippades med kärlek.”.
”Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste, och senare på 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar.” (wikipedia)
” I Sverige har firandet av S:t Valentin och Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnit sin plats som Alla Hjärtans dag i den svenska högtidskalendern.” (wikipedia)

Med denna information så kan man ju se att det finns en viss historik som varit genomslående av kärlek i många år men det är som Ica Stig säger en kommersiell dag.  Men tänker man på att dagens samhälle som har ett så uppskruvat tempo så kanske det inte är fel med att man tar en dag i kärlekenstecken. Då man uppmärksammar kärleken, att tänka på nära och kära. Att stanna till i stressen och ta sig tiden.
Jag kan väl säga att just denna dagen brukar jag köpa några blommor förutom den ”symboliska gåvan”. Man är ju kille och det är ju liksom rätt dåligt med den där spontana initiativet ibland el. som oftast. 

Det intressanta på söndag blir egentligen vad min kära har gjort för mig. Jag vet vad jag ska göra för henne.
För det är väl inte bara killen/mannen som ska göra något? Om så är fallet är det inte diskriminering? Tänkte väl det, att det är lika viktigt att båda parter visar sin kärlek så att den andra parten känner sig just älskad. Men å andra sidan ska man känna sig älskad varje dag och inte bara på alla hjärtans dag den 14 februari.

Hoppas att ni får en trevlig all hjärtans dag

Wilma 4år

 

Idag fyller Wilma 4år. Våran lilla flicka växer så det knakar, en stor tjej.
Isöndags var det kalas med kakor och tårta. Fullt hus med släkten.
Imorse stod skönsång på schemat av två stolta föräldrar, frukost på sängen och paketöppning.

Vänskap, ordets innebörd

Vänskap är något fint som man ska vårda och vara rädd om och det handlar också om tillit och förståelse.
 I Wikipedia står det att ”vänskap är en typ av social relation, i vilken de båda parterna hyser ömsesidig tillit till varandra”. Med den beskrivningen låter det nästan som en liten kärleksförklaring. Men på något sätt finns det väl något där som binder just ”vänner” ihop, gemensamma intressen, smak, tankar, känslor, osv.  vad betyder då ordet ”social relation”,

”En social relation, eller ett mellanmänskligt förhållande, är inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap det utbyte som finns mellan två eller flera personer, eller mellan grupper av personer. Dessa relationer kan vara baserade på känslor som kärlek och sympati, vanliga affärsförhållanden, eller någon annan typ av sociala engagemang. Sociala relationer kan förekomma i en mängd olika sammanhang, till exempel i en familj, mellan vänner, giftermål, bekanta, arbete, föreningar, grannskap och religiösa församlingar.En social relation ses normalt som en koppling mellan två individer, som ett romantiskt eller intimt förhållande, eller ett förälder-barnförhållande.”

Den stora skillnaden mellan vänskap och social relation ”min tolkning av Wikipedia”. En social relation är en närstående relation mellan två personer som bygger på känslor & intimitet, medan ” vänskap är en typ av social relation” som är helt kravlös som svävar runt dem olika gemensamma intressena som binder ihop dem.

Åter till vänskap. Vänskap bygger ju lite på att man ska finnas där ganska osynlig men synlig om det är något. Att inte vända ryggen med vinden och försvinna. Att vara där och ställa upp och vara mottaglig när vännen ifråga behöver hjälp eller känner sig mogen att komma.

Att med åren hinna med vänskapen kan ibland vara svårt. Man stiger upp…man jobbar…man kommer hem…åtaganden ska göras  ”det icke kravlösa sociala relationen ;)” och sen är det dags att lägga sig. Man kommer in i ett ekorrhjul som rullar på av sig själv. Detta kallas vardagen.

Vardagen har sin charm och vänner består

7 Månaders dagen

732567e52c6aa1b0bca383e5ad221b38.png

7 Månader sen pappa/farfar/svärfar gick bort. Tiden går snabbt och läker alla sår. Ibland kanske lite förbra..hittade en gammal bild från 07. När man väl letar efter minnen och bilder för att se tillbaks så hittar man inte så mycket bilder, tråkigt. Hittade denna bilden i min gamla mobiltelefon.  Man får vara glad för det lilla :-)